37weeks pregnant

Hi. Nak tny kenapa vagina ni rasa pedih/ngilu sangat ye? Tanda nk bersalin ke? Sekejap sekejap dia dtg pedih/ngilu tu. Anak dlm perut pun mengeras je ni. Bergerak mengeras.

7 Balas

Sama la sye 36w.. Rasa mcm ditekan2 ke bawah je.. Ari2 pon dah mula rasa sakit mcm senggugut tu.. Tp x kerap.. Nurse kata kalau sakit kerap dalam 5-10 minit sampai tangkap pinggang tu baru terus ke hosp..

saya 38week sakit tulang pelvic tu mmg dah berapa minggu, since 36w tapi still tunggu tanda bru g hospital. false contractions pun skjp je. hrap baby cepat keluar nak jalan pun sakit

Sye masuk 36 minggu.. Slalu rasa keras perut.. Tp bawah sye xde la skit mne.. Boleh tahan lg.. Cuma sye serba serbi xkene... Baring xslesa..duduk xslesa..Tu yg sye alami

Saya nak tanya tt, vagina rasa pedih tu tanda nak bersalin ke? Sbb skrg vagina saya pedih Sgt. Preggy nak 3 tapi before ni tak pernah rasa macam ni

4y ago

Haaa saya cam tulaa.. ingat nak bsalin... Dlm 3@4jam rsaa nyaa sakit.. kjap2 dtg.. lpas tu oke daa... Tpi slepas 2hari awal subuh daa trun tandaa darah dengan lndir... g hospital da 2cm bukaan.... Smogaa sis d permudahkan urusan bersalin yaa 😊

Mungkin juga sis. Kalau kerap mengeras mungkin boleh ke hospital. Macam saya, saya pun bersalin on 37 weeks

Sama mcm sy 36w..tiap2 ari rsa ngilu kt vagina. Kepala bby kt bwh tu tggu msa nk kluar jer🤗

Klu kerap mengeras blh pg hosp sis.. Tanda bby nak kluar gak tu..