Assalamualaikum n night semua..

Nak tny betul ke..kalau kita mengandung n kita suka minum air batu @ makan ais, nanti baby keluar besar? Betul ke...skrg musim panas..air batu wajib ada??

16 Balas

saya sejak nak masuk 8 bulan sampai skrg 36minggu kerap kunyah ais. pagi petang malam cari ais je. rasa ais je makanan paling sedap skrg 😂😂 tapi kakak ipar saya doc, dia cakap takda masalah pun makan ais batu. wallahualam. hehe

Takde pon,sy hri2 minum air sejuk baby kluar 2.8kg je😁..tgok saiz ibu la rsenya..bru kene ngn anak..

Saya hari2 minum air sejuk..🤭 Tp jangan laa sis kunyah2 air batu tu.. Risau sakit gigi pulak 😅

saya pun minum air sejuk setiap masa sbb susah nak minum air masak biasa terasa nak muntah. haha

sy pg ptg mlm tgh mlm air batu jee tp kluar kecik jee

Ais tak da masalah, yang masalah bila ais manis 😊

tak ada lah, ais tu kan air jugak

xde kaitan. mitos je awk

Takde kaitan doc cakap

Mitos.