First time pregnant

Nak tanye, sewaktu pregnant mmg tak boleh cuci muka guna pencuci muka yang biasa pakai ke? sbb ade yg ckp takde masalah, ade yg ckp effect dkt baby. tapi muka dh breakout sejak pregnant ni🥺

25 Balas

kalau saya, still maintain skincare mcm biasa. Hanya avoid ingredients yg berbahaja saja. Muka tak pernah breakout or dull. So far still ok.

Kalau sy,sy guna je pencuci muka&pembersih wanita yg sy guna sbb sy guna yg brg dlm watson.kecuali skincare@mekap mmg sy lgsg xpakai

boleh mummy. cari cleanser yg safe utk preggy mom. boleh dm seller seller sebelum beli n tanya is it safe or not for preggy mommy

sy elok pregnant x leh pakai apa ii pencuci..kalau pakai jdi teruk muka..kalau tak pakai ok ja ..cuma pakai sunscreen ja ..

terpulang pada kulit kta juga sis...kadang² bila prag mcm ni..mudah xcun guna pencuci muka yg biasa kta pakai..

Saya pakai je cleanser mcm biasa. Just make sure ingredients cleanser tu tak harmful dkt pregnant women je.

kena tgok ingredients. saya stop pakai usual skincare. tukar sabun n shampoo kepada brand sukin

Sy pakai je mcm biasa dri awal prgnant smpai skrg msuk 9 bln.. alhamdulillah tkda apa

kitonyo lps preggy pki facial Cetaphile n sunscreen jer.mls pki ln.lg elok minyk krg

baca ingredients. ada je yg boleh pakai utk pregnant & breastfeeding.