Susu Badan

Nak tanye saye dah 32 weeks 6 day tapi takde susu lagi dalam badan em nak buat macam mane eh ? ade tips tak?

8 Balas

Insyallah, baby kluar , susu pun kluar...kalau x kluar jugak, u boleh try pump or mermet...teruskan cuba. I baby 1st kluar, trus ade susu tapi bile baby 2nd kluar susu sikit je kluar... Ingatkan x de susu..dah start sedih dah...tp nurse suruh pump n mermet sbb baby masuk nursery...alhamdulillah 3 4 hari lepas Tu, susu meriah...yg penting, mommy cuba ye, jgn stress..bangun pagi pump..good luck😘😘

Sis boleh cuba tuam breast atau urut2 masa mandi. Urutan tu boleh lancarkan pengaliran susu. Sis pun boleh ikhtiar minum milk booster macam kurma kering. Apa2 pun semoga saya doakan semoga sis dipermudahkan urusan sepanjang mengandung ni dan semasa nak bersalin nanti. Semoga selamat semuanya. Aamiin 🤲🏻💕

Akan keluar sis. Susu kita mmg ada dri 4bulan ank dlm perut.sis try urutan Marmet dulu. Tp jgn picit selalu dkt nipples tu nti keluar colustrum yg mmg baik ntuk newborn. Google urutan marmet, start 36w urut hari2. If mls urut,suruh suami urutkan😛

Sy 37mggu bru keluar susu tu pn sikit je..alhamdulillah lps bersalin susu bnyk..blh bt stok

insyallah ada..sy 19w..dah keluar susu..tp x picit.. nt susu keluar..

Nanti ade je tu sis. Kalau still takde lepas bersalin, kena urut.

Bila bb da lahir..in shaa Allah automatik ada🤗

Yang penting lepas bersalin ada susu badan.