Labour room

Nak tanye nanti lepas baby lahir dekat labour room tu nurse pakaikan baju baby yang kite sediakan atau pakaikan baju baby yang pihak hospital punye ?

31 Balas

saya bersalin kat gov hospital. takyah bawak baju, just prepare pampers je. anak saya ritu, pakai pampers pastu baju baby & kain bedung hospital punya dorang pakaikan. nanti dah sehari dua baby ngan kita (kalau duk hospital lama) baru boleh pakai baju baby n mandikan baby. saya ritu nurse bagi mandikan baby tapi saya tak berani lagi 😅 so bila baby dah balik rumah baru mandikan dia & pakai baju baby. lagi pun anak saya jaundice lagi la tak berbaju dari sehari selepas dia lahir sampai discaj.

masa sy bersalin 2nd baby dekat HSJ jan 2023, masa nurse tolak sy masok labour room. nurse pesan dkt husband nak set baju baby. tapi last2 nurse tak ambik pon. baby complete pakai yg hospital punya termasok pampers baby. nurse xde minta pampers dgn sy pon. baby kena pantau 24j pertama dlm ward sebab sy gbs. 24j ke2 tu baru baby masok ward sekali dgn sy. time tu baru pakai brg2 sy bwk. baju je masih hospital punya

haritu bulan 5 saya bersalin kat htar. kena tolak lr tangan kosong. pad nurse pakaikan yg hosp punya. baby saya kena masuk scn wad so pakai baju hosp. tapi kiranya nurse x mntk sebelum kena tolak ke lr. so maybe baju baby kita pakaikan sendiri kat wad. cuma lepas baby dah masuk scn wad, nurse mntk pampers dgn wet tissue dari husband saya.

Saya bersalin swasta, baby pakai baju & bedung hospital. Sebab baby akan duduk dekat nursery. Masa first baby taktau rules. Bila ambil baby, saya tukarkan baju yang saya bawa. Bila dah tiba masa untuk bagi nurse ambil semula baby bawa gi nursery, tengok2 baby dah tukar baju hospital balik 😅

10mo ago

Sis Farah, Saya bawa je. Tapi tak guna pun. Diorang dah prepare semua benda. Pampers, mandian. Bawa baju untuk nak balik aje. Sepanjang kat hospital nurse yang uruskan baby. Nurse hantar baby kat saya bila nak susukan je 😃

depends on hospital.. sblm sy masuk lb, nurse mintak pampers,bedung dgn baju baby sahaja.. pad pakai yg hospital pnya.. lepas tu masuk wad sekali dgn baby, pandai2 la kita tukar balik,nk bagi baby pakai mitten ke.. kalau seluar or barut, sy mmg tak bgi pakai sbb senang dktor nk check baby

sebaiknya call tnya/tnya sape2 yg pernah branak kt hospital yg awk pilih tu.. awk nk bersalin hospital mana? mcm sy hospital ampang balik tu bru baju sendiri. baju bby,bju ibu,bedung,smua tu pakai hospital punya. pampers,wet tissue kita kne bawa

Hospital umum sarawak xde minta pampers dan pad,semua guna brg hospital,lampin,bedung baju dan pad semua guna hospital..masa nak discaj je baru pakai brg kita sendiri dan pampers,baju baby yg kita bawa🤗sebelum discaj pad kena ganti balik

Saya kemarin baru bersalin kat hospital sungai buloh .. masa tolak g labour room tu nurse bwak skali beg yg kita bwak tu .. bila da bersalin dia buka beg kita ambik pampers baju baby dgn bedung je .. sluar dgn barut dia tk pakai kn pun ..

pengalaman saya bersalin baru 15 hari lepas ,hospital tuanku ampuan najihah kuala pilah ...masa nak ke labour room ,dorang pesan suruh bawa pampers je ...dah tolak masuk wad nanti ,baru pakai kan baby baju ..

Ibu sediakan. Hospital takde baju utk baby. Dkt hospital saya, bedung pakai bedung hospital. Kalau nak bawak bedung boleh je utk standby. Mitten booties tak perlu dorang tak pakaikan pun. Cuma sediakan pampers, baju baby, bedung je.