tangan kebas2

Nak tanye mengandung memang tangan kte akan ase kebas2 k? Kenapa ek? Sya bgun pagi j mesti tgn dua2 ase kebas. .nk pgg ape2 pun xase. .sampai nk pgg fon pun xbole

15 Balas

Samalaa mcm saya ..pagi2 jer kebas,nak pegang air lagilaa bertambah kebas ..mgkin sbab bnyak angin kot and selalu pegang air ..saya pula hari2 tido pakai econ ..bila nak tido jer saya pakai sarung tangan ngan stokin😅 skrg ni saya dh 35 minggu 2 hari ..

U trimester ke brp? Dulu i 2nd trimester sll kebas di pergelangan tgn.. Then slowly2 hilang.. Mungkin symptom pregnancy lah tu.. Klu berpjgan mungkin carpal tunnel, better check doctor sbb klu smpai lepas beranak ssh nak angkat baby nanti.

5y ago

Sy da 27week. .esok sy minum gula jmpe doc skli sy tnye knpe kebas

perlu rujuk kepada dokter dulu sis, takut darah tinggi mcm saya 😢😢, mula ingat normal selalu pagi² tangan dan kaki kebas.. pergi checkup tnye nerse, rupanya simptom ada darah tinggi 😢😢 now 26week

5y ago

Ohh ykew. .tpi tdi bru g checkup darah semua ok alhamdulillah. .tpi bole lpe plk nk tnye psl tgn kebas2

Oo yeke ? ..sy PON sejak2 ni PON same ...bgun pagi tangan kebas ....maybe jugak kot kurang kalsium ....nt kne tanye doktor time Chek up ..

pengalaman tiap ibu tda sama.. tp.. mmg ibu hamil akan alami perubahan tubuh saat hamil sakit² badan,, lenguh,, mcm² lagi bakal d lalui😊😊

Sama la sy pun mcm tu kebas2 nk dkt brslin ni lgi truk kebas dia langsung xleh pegang brng ap nk angkt..

Sy pnah bace artikel psl kebas tgn mse preggy.. Rsenye sbb kurang kalsium.. Kne mnum susu..

tak pernah pulak jd macam tu,tp mase checkup baby better sis tanya doc utk kepastian ye

Cuba baca simptom carpal tunnel,ada persamaan x ngan u..😊

Sama.. Saya pun cepat lenguh padahal x banyak kerja pun saya buat..