Boleh ke Mommy pregnant 14 week travel jauh 8-10 jam dalam kereta/bas

1 Balas

If nk travel jauh2 selamat jer utk kenderaan kita nasihatkan bawa kenderaan sendiri.takut kalau jem ke apa ibu2 mengandung kerap kencingkan.if kat mlysian mmg disarankan naik kenderaan public tp utk ibu mengandung ni perlu bawa kenderaan sendiri kot2 nk terkencing kan,nk berhenti dekat mana2 rnr. Utk perjalanan jauh ibu kena berhenti utk rehat setiap 2jam.ibu mengandung kena ingt darah senang beku n blh tersumbat dekat paru2 jantung dan sebagainya.so setiap 2 jam tlong berhenti dekat mana2 rnr utk stretching jalan2 sikit dan sebagainya asalkn kaki tu bergerak