pendapat

Hi nak tanye lepas pantang.. berapa lama kita boleh bersetubuh dgn suami balik.. paham la kan ada suami boleh tunggi ada suami menghitung hari je nak tunggu habis pantang boleh share sb sy anak pertama

14 Balas

Depends pada kesembuhan luar dan dalam luka , depends pada sis dah husband juga. Better tunggu 60@100 hari tapi kalau dalam 70@80 hari awak dah rasa betul² oke boleh je bersama tapi kena hati² dan slow jangan ganas sebab takut nanti luka jadi balik dan menyebabkan tumpah darah semula atau sebaliknya. Dan bagi masa 100 hari berpantang ni jangan angkat benda berat tau . Buat kerja ringan² je jaga diri baik². Btw semoga selalu sihat untuk sis dan baby. Happy confinement journey

sy masa lepas besalin anak 1st..sy tunggu sampai 2bulan sbb troma sakit besalin wlaupun tak ada koyak dn jahit masa besalin. nasib baik suami ok sgt2 memahami. dan semuanya ok. 🤗💙

Kedua2 anak saya 100 hari..tpi semua bergantung pada sis dan juga kesembuhan tubuh sis..terutama yg jahit lepas bersalin mcm saya ada rasa trauma2 bgtu

Bergantung kpd sis sendiri. Bergantung kpd keadaan luka sis mcmna? Dh kering? Dh elok? Sakit lg x? So , jawapannya dr sis sndri.

Depends tu, sb luka tu ada yg cpt smbuh ada yg x kn..

Bergantung pada sis sendri. Saya hari tu 60 hari je.

100hari sepatutnye nk bio pulih btol bdn kite tau

Depends pada luka..n depends pd sis...😊😊

Better 100 hari sis. Untuk pulihkan betul2😊

Ade yg tugu smpi 100 hari..depend org mcm mne