mommies

Nak tanye , cmne nk tau either air ketuban yg licking or urin ? Pastu , biasenye start minggu brape kte dpt rase n kne kire movement baby ? Im just 24w pregnancy , tp misi kd sibuk suruh kire movement baby tp dkt hospital admit haritu diorang tak suruh kire pun .. start 28w baru kire .. sometimes punce stress tu dtg dr nurse sndri ? Serius skrg sy jd cm paranoid , nk minum manis sehari sekali pun jd doubt gile .. kekadang bile xdpt rase baby gerak mule fikir -ve ..

1 Balas

1. Kalau kita kncing. Kita bolei stopkan sndri kan. Klau air ktuban. Dia kluar.. kita xbolei stopkan sndri. Mngalir mcm air paip lupa ttup..😅 2. Sy pun nurse nsihatkan sruh kira awal supaya kita tahu pattern bila baby ckup 10. Ala mcm traning dlu. Nty mggu 28 da bolei bezakan mana kick mn baby beralih bdan 😊 3. Awak.. jgn stress2. Jgn overthingking. Ad gdm ke? Sy dlu klau sgelas mnum air mnis. Lpas tu denda diri sndri 3 gelas air putih. Tp xla mnum 3glas skligus.😅🤭 Ok? Take care 😊❤