gdm on diet

Nak tanya..sapa skrg tgh gdm on diet? Result bsp u alls mcmna cek 2 mggu sekali? U alls makan apa ya utk pastikan bsp cntik?

2 Balas

sy bsp sebulan sekali sebab diet sja pun bole kawal gula dlm darah. makan suku separuh dan elakkan makan makanan keluarga karbo dgn banyak. boleh buat carian di internet makanan yg berasaskan karbohidrat,yg mana bertukar jd gula bila diproses dlm badan. elakkan makanan manis,terutama buah yg manis² spt rambutan,durian,mangga masak dsb. amalkan makan epal hijau dan jambu batu dlm menu harian. air 0 penting juga ye. sayur hijau,ayam,ikan,telur utk kenyang,selain berkhasiat dan utk tambah hb

Sya kna cek 1 bulan sekali.. cara pemakanan, kurangkan nasi tu penting.. lepas tu bykkan minum air masak.. dan jangan skip makan 😂