gdm on diet dan bsp?

Àpa contoh makanan utk ibu mengandung yg ada gdm? Saya tak ada pengalaman, nak kena makan apa utk kurangkan gula, cek bsp naik lagi..smpai takut nak makan, kesian pula kat bby..mommies, boleh bg cadangan mknn ?

2 Balas

Gdm lebih kpd kene control makan sis.. elakkn makan manis, minum air masak bnyk, jgn sentuh langsung air manis, kurngkn pengambilan karbo mcm nasi etc sbb karbo nasi semua tinggi gula.. bole gantikan dgn beras perang, roti wholemeal.. mcm tu sis pape kene control makan even buah pon sama jgn yg terlalu manis ya sis

4y ago

Ok..baik..thanks ye

Mkn nasi ikut suka tan Cawan atau 1 srnduk sis.. Bnda2 manis kurangkan pengambilan.. Bykkn minum air masak.. Sayur hijau lebih kn dlm setiap hidangan.. Insyaallah akn OK bacaan

4y ago

Sama2