pertama kali

Nak tanya,pada yg brpglaman..minum air gula kena ambil darah dulu ke atau terus minum air gula?

8 Balas

Ni pengalaman sy la.. Kena puasa mlm sblomnya..last mkn around pkl 10pm.. Next day, amik darah, then minum air gula.. Pastu kena puasa lg 2 jam, leh minum air kosong skit je, xleh muntah or mkn or gerak byk sgt. Pas 2 jam, nurse amik darah lagi.

4y ago

Terima ksih ,sudi berkongsi pgalaman sis..

Kena ambik darah dulu,pastu misi akan bagi minum air gula segelas lepas 2jam ambik darah plop

Amik darah Minum air gula Pas 2 jam amik darah lg Pas tu bleh dh mkn cm biasa

Ambil darah dulu - >minum air gula - >lepas 2 jam, ambik darah lagi sekali.

Ambil drh dlu.. Pas tu mnum air gula.. Tggu 2 jm slps tu ambil drh g

ye sis ambik darah dlu tuk cek darah sebelum ambik air gula.

Kena amek darah dulu bru minum air gula

Ambil dara..lepas tu mnum air gula..