Air Gula

Nak tanya, adakah semua wanita hamil wajib minum air gula? Atau doktor tgok keadaan org tu dulu baru decide perlu minum air gula atau tak? Ada yg pernah hamil tp tak penah kena minum air gula ke?

2 Balas

Dlm buku pink ada tulis kriteria utk minum gula.. skrg mengandung umur 25 thn ke atas wajib minum sekali walaupn ibu ayah xde kencing manis, 2x utk parents yg ada kencing manis.. kalau berat naik mendadak pn kena minum.. utk yg bwh 25, kena minum 2x kalau ibu ayah ada kencing manis, kalau xde, xyah minum kalau berat bdn x naik mendadak..

5y ago

Oh ok tq sis

Semua minum rasanya.

5y ago

Oh yeke? Alamak seramnya😁