32 minggu

nak tanya...kat sini ade ke yg besalin mase kandungan 32 minggu?

25 Balas

ada dlu anak before ni.. 32 week air ketumban pecah.. warded dlm 3/4 hari then baru bersalin normal.. xtau apa punca air ketumban pecah awal.. waktu tu da rasa contractions, cuma belum masa nak beranak.. lpas 3 ke 4 ari baru contraction tu rasa lebih kuat & bersalin.. baby lahir 1.46kg masuk NICU about 1 month jugak untuk dpt berat ideal (1.7kg) untuk kluar.. now pregnant 32 week 4 day, harap baby lahir ckup bulan.. sbb x larat nak ddk hospital lama2..

2y ago

sya pon kna admit dkat hospital skrang sis...atas msalah gdm...ank dlm janin kurang berat badan Dan ada msalah utk saluran drah k baby sikit...doktor bgi masa kna admit 33-34 week...kalau ada ape² kna emergency czer ...

saya 32 minggu bersalin normal tetapi breech position .. wktu ni tgh mlm tiber saya rasa contraction tapi b'fikiran positif konon saya sakit perut nak buang air besar 🤭 malangnya dlm 2 jam tu menahan sakit perut, tiber terasa nak berak sgt² tapi lain macam .. haaa yg ni sah² nak branak dh . Selepas tu terus ajak suami prgi labour room , nurse kat sana x smpat dh scan bagai . tukar kain jer trus ketumban pecah, maka lahirlah dia . Orang lain kepala dulu keluar , anak saya pula nak sgt keluar dgn langkah kanan (posisi songsang)😅 syukur alhamdulillah segalanya dipermudahkn , saya & anak sihat² jer .

saya anak first bersalin 32w2d, skg alhamdulillah dh 4tahun. now tgh prgnt no2 dh 32w5d. semoga d pmudahkan urusan kali ni dpt bsalin cukup bulan. allahumma amin.

2y ago

masa bersalin 32 weeks 2 tue berat baby brp? n lama kh baby warded?

pengaruh dari kedudukan bayi jugak sis kalau saya tanya bidan kalau lasak bkerja angkat2 berat peranakan terturun bayi akan lahir pramatang ..so jgn lasak2 ya..mnum air cukup supaya air ketuban normal ..kdg ada kes jugak air ketuban kurang terpaksa bsalin awal ..semoga semua bjalan lancar apa2 masalah direct ke kecemasan

32 mingu+ -cepat berpeluh n rasa panas -nafas dah start mengah ditambah bru baik dri selsema n demam -cepat ngantok lgi2 waktu pagi 11keatas -perut kerap mengeras jugk lgi klau byk jalan -baby alhmdullh aktif kdang time nk tido tuhla rase dia kejap ke kanan jap ke kiri -tido memang xselesa sebb kne tukr2 posisi

Saya baru lahir bby 32minggu , bersalin awal sbb saya kencing kotor n effct buah pinggang, so doct decide kna bersalin czer takut bby tak boleh than lma , now bby dlm NICU berat bby 1.2kg kecik sangat2 .. so saya ulang alik hntar susu ke hospital, doakan anak saya sihat n cepat pulang ye .. 🤲🏻☺️

1y ago

semoga dipermudahkan segala urusan amiin ya rabbal alamin..saya mengandung 32w n ada kencing kotor jugak n sekarang makan ubat antibiotics untuk kencing kotor.27 ni jumpa pakar n cek air kencing sekali lagi.

saya anak pertama bersalin 32w5d. Alhamdulillah sekarang dah 4tahun girl.. sekarang tengah pregnant no 2. 32w2d.. Semoga Allah permudahkan segala urusan kita dan selamat keduanya.. Aamiin

2y ago

baby kena warded 21hari sebab berat hanya 1.4kg..

saya masa anak sulong lahir masa 32 minggu...berat masa tu 2.37...alhamdulillah dah 17 thn umurnya....skang saya preggy anak yg ke 7...32 week 6 day

3y ago

bby kna warded x

saya 2 org anak 32weeks. Sorg tu berat 1.5kg meninggal 3hari lepas lahir sebab lambat ke hos. Xth nak bersalin rupanya.. rasa mengeras2 smp xblh nak bangun n call ambulance. Second tu 2.1kg... xde nicu,. Balik berpantang mcm biasa. Doc bg dexa awal2.

ank sy beranok 34 minggu skrg dh 1y...sy dah 32 hari semoga beranok cukup bln...