Scan 6w3d belum nampak kantung

Assalam mommies. Saya 1st time mom, nak tanya upt saya seperti dlm gambar. Period saya tak regular tp setiap bulan mmg datang. Cumanya kalau ikut calendar 6w3d.. tp masa scan di perut, tak nampak kantung tp rahim mengembang. Doktor minta dtg lg 2 minggu. Ada tak mommies yg sama keadaan mcm ni dan sebenarnya hamil cuma lambat nampak kantung ? Tq tq. #firstmom #ingintahu

Scan 6w3d belum nampak kantung
8 Balas

Saya siap kena masuk hospital. Dah lama tak period 5 bulan. Dah inform doc yg saya irregular period. Last check UPT bulan 4. So, doc assume saya ectopic sbb tak jumpa kantung. Siap masuk ward 🥹 tak pasal-pasal 6 hari dlm ward. Sedangkan takde bleeding takde apa. Dkt bawah tu kena tvs & mulut itik byk kali 😂 So, buat b-hcg reading after 48 hours - result normal. Scan buat kali ke berapa entah. Kalini doa sgt2 biar doc pakar yg check. Alhamdulillah doc pakar jumpa. And kantung baru je 4 weeks 6 days 😂 So, keluar ward & follow up lg 2 minggu. Alhamdulillah at 7 weeks 5 days buat scan lg. Dah nmpk janin & heartbeat. Doc kata bagus sbb ikut waktu dia membesar which is tepat2 7 weeks 5 days. Tp nak tggu tu 😂😂😂 berdebar mcm nak tercabut jantung 🤣 skrang dah payah dtg hospital dah 😂 seram dtg sana tak pasal2. Doakan kita kurang alahan 😭 skrang alahan muntah loya.

Saya period tak regular... Masa pergi scan spatutnya dah 7 weeks tapi masa scan dh nmpk kantung.. Kandungan bru 5 weeks... Kdg2 usia kandungan x semestinya sama dgn calendar... Terutamanya ibu2 yg period xregular

Sy pon pernah mcm tu time upt kabur and check clear blue pregnant tpi tkda kantung, doc suruh dtg 2 mnggu kemudian dan muncullah kantung tu 6w, alhamdulillah skarang 10w nampak dh janin kecik & jantung denyut2

11mo ago

seronoknyaaaa dengar heartbeat baby. doakan saya sis, moga² scan lps ni nampak kantung, baby and heartbeat 💓

ada kemungkinan juga. period cycle berapa hari? klu irregular, it's normal. just dtg scan semula nanti

12mo ago

2 bulan before pregnant 28 and 32. sebelum tu mmg lama, 50 hari. so mcm tak regular. risau saya sementara nak tunggu tu.

normal utk yg period tak regular. inshaa Allah ada tu.. sis tenang2 je ye. jgn fikir2 kan sgt.

sama la..doc srh dtg lg 2w untk scan lg.tp prgnt y sblm ni 4w dh nmpk kantung..

11mo ago

2x buat upt...dua2 terang semoga kita dipermudahkan urusan...nnt update tau lps 2w mcm mne..

sama mcm saya scan 5w4d xnmpk kantung lg, dr suruh repeat scan 2/3w lg..

Kita sama :( 🤍

11mo ago

2 minggu plg lama saya rasa dlm hidup. harap2 la baby kita okey² shj 🤲🏼🤲🏼