Tak alah

Nak tanya..hamil,kalau tak alah tu normal ka?

34 Balas

Syukurlah sis takda alahan. Saya ni start missed period sebulan dah kena alahan sampai skrg 12 weeks. Lapar sgt tp bila makan trus muntahkan balik. Rasa dunia rotate 360 darjah. Yg tak bestnya bila saya dah tak boleh makan pedas. Aduhai, rindunya nak makan sambal belacan. Harap2 next month alahan hilang. Paling tak tahan bila perut mual tapi kena makan jg pil hematinik dr klinik. Hidu bau pun rasa nak muntah ja

Mungkin normal kot tp Klau sy ada alahan pun takpe sbb ank 1st haritu takde alahan tahu2 miscarriage. Pernah baca org ckp, takde alahan ni maksudnya baby tak berapa sihat. Tp tak tahu la btul ke tak. Tp hrp 2nd pregnancy ni ada alahan pun takpe janji kita tahu ada baby dlm rahim

Normal. Bersyukurlah sbb tkde alahan . Sye mse mula² pregnant smpai 2nd trimester alahan teruk .

Alaah atau tidak adalah rezeki masing2 dan ianya adalah normal.. So x perlu risau...

Normal tu..ikot badan masing2 jugak..ade tu sampai dh nk due still mabuk muntah2..mcm saye😌

Normal sgt sis..kire bersyukur sgt sebab tkde mabuk2....sy preggy tkde mbuk2...

Untung sangat kalau takdak alahan. Setengah org alahan tu dapat kat suami

Normal je. Setiap ibu mengandung bawaan dia lain2. So dont worry ok.

Sy x dek alahan munth2.. Tp alahan pening kepale yg teruk

Normal...so far sy x de lg alahan cme kuat tdo je..