Hi mommies..

Nak tanya boleh ka alah tu datang dulu sebelom kita tahu kita mengandong..alah macam tak boleh bau masak,bau perfume,rasa loya..

10 Balas

macam saya.. alahan saya datang dulu.. badan jadi letih lepas tu mual sebelum delay period lagi.. lepas dah delay 4 hari alahan makin teruk sampai tak boleh nak makan.. so terus buat upt dan memang pregnant.. ikut atas badan orang2 jugak

saya 1st alahan sy adalah kesedihan hahahaha. emosi. teruk betul emosi saya. ada slek siked terus menangis. sentap. tarik muka. tunduk. pendam. konon² emosi sbb nk period. lah, baby yg dtg 🤣 alhamdulillah

ya saya second puasa je dh xblh mkn n bau benda tumis. then x blh mkn ayam. puasa last bulan 4 then raya bulan 5. 06/06 dah chrck upt terus naik 2 line. now dah 3m

Xboleh tau selagi tak test upt sis.. Mcm sy lepas 14 hari bru samar2.. Tp sblum tu cuma rasa mcm senggugut & sakit pinggang. Alahan belum ada.

Blh... Kite xtau lg mengandung tp dh ade tande2 alahan... Pastu bru cek.. Sy selalu mcm tu la...

bole je sis.. tp kdg nk period alah tu lbh krg jg.. tuk kpstian test upt

Boleh je awak...depends pada badan masing2 kita semua lain2 pmbawakan

Depend sis. Ada yg dtg alahan awal. Yg takde alahan langsung pun ada.

sy lepas tahu baru datang alah tu.mungkin setiap org brbeza..

Ada possibility bergantung pd badan masing2.