Ni kantung ke?

Hi nak tanyaa. Tadi saya membuang air besar dan sekali gus masa cuci keluar ketulan ini. Ini kantung ke ? Saya picit mcam darah beku. Ni symptom keguguran ke?

Ni kantung ke?
8 Balas

sama lah mcm sya kluar drh mcm ni. tpi sya scan nmpk mcm gmbr ni. dktor KK ckp dh keguguran tpi sya lngsung tak sakit perut atau kluar mcm isi perut ikan tu cuma kluar drh 4 hari lpas tu dah tak kluar drh dah. pergi scan klinik swasta dktor ckp sya tak pregnant. lps seminggu drah tak kluar sya cek upt still ada dua line. skrng ni sya beserah jer lah. semoga ada rezeki sya thun ni mngndung ank kedua 😌

2y ago

Semoga baik baik sja ya sis, kalau awal lagi sllu gitu, buat masa ni jaga diri sis.

sis dah berapa weeks yaa. ni bukan kantung sis ni darah beku. Baik terus ke emergancy kata bleeding. Takut ni adalah tanda gugur sis, Saya bru seminggu gugur, mula dari spotting pink je, terus heavy bleeding.

2y ago

Saya pun tak buka buku pink lagi sis, sbb sya ada masalah kantung mmbesar tapi masa scan tak nmpak baby apa, tidak 10 hb hri ni kena jumpa pakar, tapi tu la tak sngka nk gugur, masa pergi emrgncy nnti dorg akan ckp dah buka buku pink tak, jwb je belum. Doc kata kalau btul ada janin dia akan kluar kdg dia boleh pecah jugak, tapi kalau kantung dia akan kluar panjang mcm perut ikan.Tak ada masalah, dorg layan je sis. And dorg kalau tak banyak drah ke ap tak cek dri bawah lagi pun, just scan tngk mcm mana. and amik darah kencing nk tnya ada masalah ke takk. Baik sis pergi kdg hspital dorg lebih detail cek. kalau sis rasa sis okey, tak pe laa. Insyallah baik baik sjaa. kdg bleeding ada ja baby survive smpai lahir. sbb sppu sya msalah kantung kosong baby tk nmpak masa scan dri perut, dia mmg ada masalah bleeding, smpai dia nk kena cuci. Masa hari dia nk cuci tu, doc scan dri bawah, tak sngka baby dia ada. Keajaiban sungguh, sekarang anak dia pun dah setahun.Moga ada rezeki sis jygak, sem

Kantung warna putih jernih je. Saya punya pernah kantung jatuh dulu. Mmg tak perasan sebab dia jernih dan putih… Mcm lendir dan nipis je… bulat bentuk dia

2y ago

ooo yeke . dia jadi lendir ye sis masa tu berapa weeks ? sbb saya refer gambar kat bawah macam besar jugak

skrg update latest mcm mn sis mcm? I ptutnya skrg dh berapa minggu doc bg ubat kuatkan rahim x

2y ago

Salam hi sis ada update terkini ke

haah.. nti kena g cek tau sis. at least scan nampak baby ok ke tak

2y ago

hi saya dah pergi check.. doktor cuma kata ni early pregnancy cuma ada kantungg. heartbeat baby tak dapat detect .. tapi dah 2 hari saya bangun tidur keluar darah macam period.

ni darah beku, bkn kantung.. klo kantung dia ade putih2 mcm isi ikan..

2y ago

usia kandungan lebih kurang 5-6w

ya sintom gugur better g cek terus mntk tvs btw dh brp minggu

2y ago

Tvs tak sakit pun sis, dorg letak pelincir jugak, just relex je. Doc pun elok je cek, jgn kepit2, tak rasa punn. Jangan pikir sakit, pikir skit tu yang rasa skit. 😊

Sorry sis nak tanya. Dia keluar ikut faraj ke?

2y ago

hii betul keluar dari lubang faraj masa kencing. sama situasi kalau kita period.. begitulaaa