Berat baby

Baby lahir 2.65 kg 1 bulan 3.5 kg 2 bulan 4.3 kg 3 bulan 5 kg 4 bulan 5.4 kg 5 bulan 5.8 kg Ok ke? Ada yg ckp sikit sgt berat baby naik. Ada ke cara nak tambah berat baby?

7 Balas

ada baby awal² dia naik slow². lepas start makan cepat naik badan. ada baby dia naik cepat sangat masa awal², lepas dah start makan jadi naik sikit². pada saya, selagi anak nampak sihat takde masalah takpe je. mulut orang kita takleh kawal, biarlah dorang nak kata apa pun. anak saya pun jenis naik 200-400g je masa 2 bulan ke 5 bulan. kak ipar saya banyak gak kata macam², saya buat senyap je dan elakkan untuk sembang pasal baby ngan dia.

Masa baby umur 4 bulan berat 6.5kg & 5 bulan berat dia 7kg.. Sbb selera menyusu baby tiba2 drop. Lepas aje baby checkup 5 bulan terus je sya bagi makan. Pagi & petang. Syukur bby skrg dah 6 bulan berat dia naik 8kg.

10mo ago

*nestum

Weehhhh sama mcm baby sy jugak naik sikit2 je yg last checkup ni tadi naik 200g 🙂 tp dlm graph still okay lagi, nurse suruh sy lbihkan masa mkn dia ihihi, pedulikan org ye jnji anak kita sihat

berat anak saya pun lebih kurang mcm berat anak sis, setiap bulan sikit sgt berat baby naik🥹 harap2 lps dia boleh mkn ni berat dia makin bertambah.

mcm baby sy. masuk 5 bulan berat naik sikit je. dari 6.3kg jadi 7kg. tapi masa umur 5 bulan 10hari sy start bg mkn dah. skrg bru je masuk 6 bulan dah 8kg.

10mo ago

sis bg mkn ape?

Baby saya mcm tu jugak.

dear, refer graph, okay tak?

1y ago

Thank you sis. Lega sikit rasa hati ni. Rasa tak best sbb org terdekat yg ckp mcm tu. 🥺🥺