sakit gigi

Hi ..nak tanya time pregnant sapa ada yg kena sakit gigi? Mcm mana nk hilangkan sakit gigi ni.

2 Balas

Kalo g klinik doc bg ubat paracetamol je sis bg kurang sakit. Tpi mcm kes sy, pregnant 8 bulan doc cabut. Tpi kena tgok history pregnancy jgk, kalo bermasalah xboleh la. Sy xde masalah, tpi kena refer ke pakar jgk msa tu. Cabut gg je blh hilangkan mslh huhu. Kalo masih pregnant trimester ke2, lbh baik cabut cepat. Nnti masa nak bsalin or dlm pntang lg sadis kalo sakit tu dtg.

sy dlu time 8 bulan gigi nyilu cm nk jatuh trus lau mkn punya sakit .. jmpa doc dia cuma tlng cuci ja 😅