Sakit gigi

Hi mommy..camna nk buat ya sakit gigi..gigi ada lubang sikit.. pregnant 18w..ada yg pernah jadi camni time pregnant?

3 Balas

sakit gigi better pergi checkup gigi terus, swasta or gomen dua2 boleh cuma beza kos shj. 2nd trimester ni waktu yg paling bagus. pastikan alahan semua dh okay, kalau tak susah nnt nk buat tampalan ke apa sbb asyik nk muntah. saya 18w haritu sakit gigi molar smpai ada nanah, buat rawatan akar alhamdulillah okay dh. sy buat kat swasta sbb gomen kne buat temujanji dkat mysejahtera sampai kesudah date tak available geram betul dhla tak tahan sakit, nk tido pun susah. pergi swasta kejap je. cuma dr gigi tak buatkan xray, nnt 2nd appointment lepas bersalin bru buat xray. ubat bius pun ccuk mcm biasa je, alhamdulillah okay je.

pergi cabut. nanti dh masuk 3rd trimester xboleh buat