Sakit gigi masa pregnant

Hai mommy2.. nak tanya penah x sakit gigi masa pregnant? Ada apa2 petua x nk hilangkan sakit gigi time pregnant ni? Sakitnya dah mula menyucuk2 xtahan jugak.. baru 18 week pregnant.. #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

siss ada pegi klinik x ?atau waktu nk buat buku pink bby,nurse ada tnya sakit gigi atau x?sbb slalunya klu nk time nk buat buku pink nurse mmg akan check gigi,breast n ukuran Rahim kita,sy waktu buat buku pink pon nurse ada buat bnde ii tu after amek darah n urine test..tpi klu xde cuba siss pegi klinik gigi mna ii buat check sbb nurse sy ada pesan klu ada sakit gigi or gusi bgitau sbb selalunya ibu mengandung mmg akan slalu rsa sakit gigi sbb bby akan ambil kalsium pda ibu..so sis cuba pegi klinik check klu sakit sgt bgitau nurse ada x ubat yg sesuai untuk ibu hamil yg sakit gigi..hrp membantu siss 🥰☺️

sy gi klinik k.k dia cabut dan tampal mana yg rosak yg tada tk sakit dah.if gigi tu rosak kalau makan ubat tetap akan sakit sis