Tembikai di Awal Pregnancy

Nak tanya tembikai okay ka di awal pregnancy. ada orang pernah cakap kat saya tak bagus. boleh menyebabkan keguguran la apa.

35 Balas

Semua buah²an elok sis . Sy pregnant ke tiga ni pon gila buah. Suka makan buah tembikai, jambu batu dan epal. Fuh! Nikmat! Nanti anak kulit bersih je tau mcm anak first sy. Heheh Makan je sis. Buah² elok sgt ntk ibu dan anak dlm kandungan

Boleh mkn je...cme pntg larang org cina lgsung xleh mkn....klo cm kaki bgkak ke apa...ssuai sgt mkn tmbikai...boleh redakan bgkak kaki...tp xtaw lah org lain mcm mme...klo sy mcm tu...and alhamdulillah klo sy mkn tmbikai byk pun xde mslah

Tembikai elok.. untk tmbh air ketuban.. dlm mse yg sme.. kurangkn bengkak2.. tk kesahlh bdn dh bengkak2 ke.. kaki bengkak ke.. tp yg sy pelik.. sy dh 16w3d prgnnt.. tp bdn flat je 😂 jeles tgk org yg perut dh strt buncit tu

Sye mkn tmbikai pukul 8mlm smlm..time nak tido sakit kat bawah pusat....bangun kencing lg jgn ckp..kerap sgt..sampai nk bangun pon dah x larat.sbb sakit mcm kene tekan perot ni..teros takot nk mkn tmbikai

Mgkin tgk badan jgk kot..sy mula2 tahu pregnen xtahu tembikaii xboleh mkn..mintak suami beli.skli sbiji besar dia beli..abis mkn 2 ari😅..hahahaha ..kata boleh tp jgn byk kata org.

saya awal kandungan slalu makan tembikai. rmai ckap air tembikai untuk tambah air ketuban. sblum pregnant niy, mmg saya tak suke tembikai. dah pregnant pantang nampak tembikai.

Tembikai ney bgs sbnrnye.. utk elakkn kte kerp kne krem haa.. sy ank first krp kne krem.. alhamdulillah.. sy google ha.. mkn buah tembikai.. kadg bl3nder bt air.. xde krem ha..

Saya pon baru nak tnya kat sini. Sbb ada yg cakap tembikai boleh keguguran. Dahla tembikai fav,boleh plak cakap gitu. Saya gogel boleh je makan. So far saya makan okey je.

Takde pape lah boleh je mkn byk khasiat selain tu boleh banyakkan air ketuban.musim panas ni mkn tembikai tak ingat mlm 5,6 kali bangun kencing..terlebih air kot🤣

sy pon teringin nak makan tembikai tp masa awal2 xberani nak makan lagi sbb org sekeliling kata xelok, hemm entah la ye..tgula baby kuat sikit baru cube2 makan..