Tembikai dan Rahim

kenapa ea mak saya kata tembikai tak bagus di awal pregnancy. tak bagus untuk rahim. orang cina pun kadang tak bagi saya ambk tembikai kata tak bagus untuk rahim.

6 Balas

Awal pregnancy sy makan tembikai sb masa tu alahan teruk sgt. Mesti ada tembikai utk sehari. Then,bila checkup kat kk doc ckp air ketuban sy ok. Paras normal. Sy xda masalah lain. Lg satu jika awk risau, tanya doc senang.

Mcm sy pnh bca tembikai boleh tambah air ketuban. Entah la sis. Tpulang la klu mau pcya. Tp sy mmg xda pcya smua tu. Sy mkn jak.😆

5y ago

aah saya baca tu juga. takda pun article kata tak bagus untuk rahim.

Saya rasa better awak guna nutrition tips kat apps ni sebagai rujukan. Mana yang boleh & tak boleh. Lebih reliable.

Sy pernah baca Rasulullah SAW galakkan makan tembikai untuk ibu preggy .. kulit anak cantik.

Kwn sy cina, tembikai xelok ms awal pregnant sbb tembikai ni panas. Sy pn xpasti betul ke x.

Tembikai bagus untuk alahan dan banyak khasiat