Haluuu

Nak tanya.. Sy td da pegi cek klinik.. N prgnnt 6minggu lebih kalo d tengok pada pic scan tadi.. Normal ka kalo usia kandungan 6minggu lebih.. Nampak kantung je dulu? Agak2 kalo nak nampak fetus tu umur kandungan brapa?

10 Balas

sy 8weeks nmpak kantung je..Dr kata 50/50 tapi dgn kuasa Allah..lepas 2 minggu sy try scan swasta Alhamdulilah nmpak janin jantung semua😊 skg dh 34 weeks 2day😘 doa kan sy dipermudahkan segala urusan bersalin nnti iye Aamiin..sy doa kan sis n baby sihat2 selalu Aamiin🤲

Saya 5w nampak kantung..week ke-6 threatened miscarriage,, masa pakar scan ada nampak hearbeat tp masih samar. Skrg alhamdulillah, dah masuk 10w. Masa 9w scan dah nampak bentuk 🥰 bergantung pada orang saya rasa..

brgantung jugak sis, naseb2. ade yg 5 6 weeks da nampak kantung+janin+heartbeat. sy kndungan 7weeks da npk semua tu. inshaaAllah ade rezeki tu. try scan lg 2weeks ye sis

sama macam saya 6 minggu nampak kantung je then minggu ke 8 dah nampak janin comel dalam kantung and alhamdulillah anak saya tu dah 1 tahun 7 bulan 😊

ada yg 7 -12 pling max..ada juga seawal 5mggu fetus smkin mbsar ikut tubuh badan n pmkanan msing²

Sy 6mggu scan alhamdulillah trus npk kntung n jntung baby..

normal sis... tngu laa lg 6 ke 7 mngu lg keee

Sy pon 6w nampak kantung je

biasa 11week

normal