Hai.. Slmt Mlm.. .

Saya nak tanya... Sy dah 2kali scan utk tentukan samaada sy hamil ke tdk.. 2mnggu lepas sy dah cek n nampak kantung.. Jadi dah 2minggu.. Dok suh pegi klinik lagi nak tengok samaada dah terbentuk ke tdk.. Sbb aritu.. Nampak kantung jer.. Sabtu ni sepatutnya appointment lagi.. Jadi soalan sy.. Xpe ke kalo salu scan 2minggu skali tu? Xmengganggu janin dlm kandungan ke?

7 Balas

Ultrasound scan tak merbahaya pun pada ibu mengandung, cuma merbahaya pada poket suami jelah kalau scan kat swasta tiap minggu 😂

4y ago

Hehe... Betol tu sis

Jgn risau..ok je..sy lg la sis...scan atas perut xnampak langsung kantung pada hal dah 12w..tp scan ikut bawah..clear je baby gerak2 and heart beat pun nampak...

4y ago

Tp tu je LA kalau scan dri bawah xdpt ukur baju tu brp weeks da..hehehe..

Berapa week dah? Sy sblum ni scan 2 minggu selalu dlm 3x dah..pas komfem bru diorg scan 1 bulan sekali..

Ok je..ultrasound tu tak tinggi pun radiasinya..

Xmemudaratkan pun sis. Boleh je

Tak membahayakan pun sis 😊

Xde ape pon...ok je