Hi mommies..

nak tanya, sy mengandung second baby nak masuk 8weeks dah.. sy mabuk teruk smpai kurang selera makan, berat sy dah lost 5kg .. normal tak ?

11 Balas

Dah buka buku pink? Kalau dh buka buku pink, nurse n doc akan pantau berat juga. Memang normal turun berat sbb tak selera makan. Tp doc akan pantau juga kenapa berat badan turun dgn cek darah khas utk tau sama ada thyroid atau tidak. Moga semuanya baik belaka tanpa mudarat

3y ago

belum buka.. doct kata 9weeks nnti.. tq so much sis🌹

Normal sis , saya masa 5 minggu saya punya berat badan 45 kg jer . Now naik 20 kg . 😅 awal awal trimister memang alahan agak teruk . Saya minum air mineral pun saya muntah . Alhamdulilah , lepas jer fasa kedua semua okay .

Normal kot.. saya pn skrg 13weeks lost 2kg sbb awal hritu alahan xlalu mkn. Skrg tgh gagah2 mkn lbih sikit tp mntain plk berat xnaik lg, mgkin slow2 kot naik.. smoga baik2 sj smua 🤗

Alahan teruk tu normal. Tapi sis kene pantau ye. Masuk je hospital jika perlu untuk drip. Saya 3 bulan kat hospital dulu sebab air pun tak boleh telan. Lost 10kg.

normal sis sy pun teruk alahan sampai turun berat 7kg . stu lagi alahan smpai 5bulan lebih baru hilang . alhamdulillah skrg masuk 7bulan lebih alahan tdaa sudaa

normal untuk minggu awal kehamilan. Makan je apa yang boleh. Snacking buah buahan. InsyaAllah dah ok nanti ada balik selera tu

normal. saya awal² hamil dulu pon. lost byk. tp dah masuk bln 4, makan tak igt dunia.

Normal sis... Saya awal preggy pon alahan teruk... Turun 6 kg... Sabar ye sis..

Normal je kot. Saya pun turun 4kg, masuk 13 weeks baru naik balik sekilo

normal..tnggu trimester kedua nnti asyik nk mkn je..