Masalah sembelit

Hi, nak tanya susu apa yang sesuai untuk baby sembelit? Da mcm2 tukar susu tp masih sembelit 🥹

1 Balas

Tiada pengalaman tukar susu. Umur Anak? Jika dah lebih 6 bulan, boleh buat 4 days rule makanan yg lawas untuk dia. Mcm anak saya, buah pear, lai, epal sesuai untuk dia lawas. Sayuran berdaun hijau juga sesuai. Dan, kerap buat urutan ILU pada anak, bukan selepas susu/ makan. Buat juga senaman cycling secara kerap, selepas mandi ke, masa bermain dgn dia ke.