Susu apa yg sesuai tuk baby sembelit

Hai nk tanya, ank sy fully fm bru nk masuk 3bln... Ank sy minun s26 sembelit, sy tukar ke similac tp dh 3hri blum berak. Sy takut sembelit lg, adakah susu yg baru nie pun xsesuai dgn anak sy?.. Perlu ke sy tukar susu lg?. Sy ad standby susu dutch baby.. #firstbaby #mamipeningdah .

1 Balas

Hi mommy. Kena tengok texture najis anak juga. Atau pun sukatan masa bancuh kurang tepat ke. Kalau puan nak try beli mana² brand susu sebaiknya beli pek kecil / ambil sampel dahulu agar elak pembaziran juga. Kalau dah lama sangat tak berak dan bila berak sembelit juga kena tukar susu lagi.