Saya demam start dari subuh tadi

Nak tanya skrg kadungan masuk 11 minggu tapi saya demam ada kah itu juga siptm kandungan 11 minggu #firstmom

6 Balas

demam sebab ada jangkitan bukan sebab preggy. tapi bila pregnant memang immune system kita drop supaya badan kita tak detect baby sebagai bendasing dalam badan dan reject baby. sebab tu senang dapat jangkitan dan demam. seeloknya jumpa doktor. up vit c dan boleh ambil madu, bawang putih, halia, kunyit, blackpepper untuk panaskan badan dan lawan infection.

saya masa awal preggy kerap demam + kene chicken pox😂 Saya pergi klinik & kerapkan mandi. memang tak larat + pedih bila kene air tp nak taknak tu je cara. sebab nak makan ubat banyak ii pon risau jgak kn. selepas solat subuh, mandi. waktu solat zuhur - isyak. sebelum solat saya mandi dulu xde kene mengene kn. tp ni tips sahaja dari saya😅😁😂

Demam ni tanda ada jangkitan dalam badan. Bukan simptom pregnant ya. Sis pantau suhu. Kalau masih 38c ke bawah masih boleh pantau sendiri. Kalau dah 38c ke atas atau demam panas kena terus rujuk dr. Demam panas bahaya lagi2 awal kehmilan. Kalau perlu boleh makan panadol 500mg dulu tu antara ubat yang selamat di ambil masa pregnant.

sy 15 week bru je lpas dmm..asal selsema trus jd seram sejuk. panas badan sakit urat n skit kepala yg teramat..nurse x sarankn mkn ubt sbb awal lg..klu x tahan pergi jumpa doc..jd sy x mkn ubt...thn je panas tu.. alhamdulillah dmm sehari je..esok tu dh membaik..siksa dmm time pregy ni...nk mkn ubt x boleh..

5mo ago

Ubat boleh makan dengan nasihat doktor. Yang tak bolehnya ibu2 hamil makan tanpa nasihat doktor.....

demam bukan symptom mengandung. kalau demam makan ubat. kalau demam berterusan beserta dengan batuk selsema sebagainya jumpa doktor

sy awal pregy pun demam. menggigil. ke klinik nadi laju. seeloknya ke klinik terus Sis ye sbb bimbang apa² pada Baby