Tolong guyyss

Nak tanya ,simptom preggy dh ada .but check upt byk samar² and nak pergi ultrasound nextweek tapi rse mcm tak ready but badan cam lemau n jalan sikit mengah. Btw saya baru kahwin bulan lepas. Saya nikah 12/1/24 time tu tgh period. Hbs period 14/1/24 . Sy start rse tak sdp bdn 22hb/1/24 . Check upt smua samar but upt tu murah pnya haha beli kat shoppe. Ke hcg sy tak dpt kesan ek? Btw bawah perut kerap juga kejang. Nafsu makan menjadi2 .hritu 3weeks jugak la lemau taklarat. Ni ok sikit dh just jalan sikit buat keje sikit penat . Mual every morning and lepas makan je mual. Nafsu makan okay je. Bawah perut sakit. Pinggang. Pinggul semua sakit hm. Period bulan 2 pn lewat dah. Check upt still samar jugak and kdg 1line je. Nk check mnggu dpn debor plk. Takut membazir. Btw sy pjj with hubby . Smnggu lps kahwin dh pjj until now. Next week bru hubby balik. Tu debor nk g buat ultrasound. Tula kalau tak g selagi tu otak ni berfikir je

13 Balas

Baru kawen biasa hormon memang lain macam sikit. Period habis 14/1, kalau period awak jenis teratur, 22hb tu hari subur. Ada sesetengah orang hari subur pun akan ada simptom. Macam saya. Subur, period, pregnant. Simptom sama je. Ultrasound takkan nampak apa2 kalau masih baru. Nak buat ultrasound kena buat after dapat line upt sama pekat. Macam saya even dapat line sama pekat pun, saya tunggu lagi seminggu baru buat ultrasound. Tu pun baru nampak kantung saja. ☺️

bru kawen mmg hormon lain, sy period teratur lepas kawin terus lewat nk dekat 2minggu, check² upt negative, n x lama lepas tu bru period .. n klau x confirm pregnant, hold dlu nk check upt, tggu lambat sebulan pun xpe, mcm sy first time preggy, baby dah 13minggu bru sy gi kk utk confirm pregnant n buka buku pink 🥰

upt kejap samar kejap takda line tu maksudnya negative tak pregnant. jangan guna upt shopee, beli di watson yang rm6-7 pun dah ok, kalau 1 line confirm tak pregnant, tak perlu bazir duit scan. maybe period delay masalah hormon.

chill je sis lagi 2 minggu. sebab kalau nak scan sekarang pun ada possibility tak nampak lagi. saya pun guna upt shopee je, murah je. accurate je sis jangan risau. awal awal memang upt tu samar samar lagi

-kalau pudar biasanya still consider pregnant -kalau baru kahwin biasanya hormon kucar kacir. Period lambatlah, rs mcm pregnant lah..

sy aritu..ntuk konfirm..sy g scan awal hamil...rm60 je..ntuk kpastian...alhmdlillah..btul ada baby..kt klinik swasta

Saya upt 2x, 2 line samar, pergi terus buat ultrasound. Malas nak tertanya mcm puan. Nnt tak tenang. 😀

Tunggu period late 2weeks terus pergi scan kat klinik .

tggu delay period or try guna upt clearblue lg tepat.

sye kwin sebln trus lekat now dh 17weeks