GBS positive

Nak tanya siapa pernah ada GBS positive ni, ada tips ke cara nk kurangkan GBS? Cuma tahu masa delivery nnt kena suntik Antibiotik. ☹️

5 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Xleh buat apa sis kalau ada GBS nie.. sbb kalau doc bg antibiotik skalipun, GBS akn aktif balik lepas habis antibiotik.. cuma masa deliver je baby akn terus on antibiotik.. GBS x bg effect pd ibu, cuma effect pd baby shj..

3y ago

Banyakkan berdoa spaya baby kita semua xde terkena effect GBS nie.. sy pun risau, mmg bby akn kena tahan few days.. tp sbb x boleh nk buat apa, redha & berdoa jela.. huhuhu

Sy gbs carrier.. Doc akn suntik antiotik 4jam sekali sampai bersalin.. Lps tu ank akn masuk nicu seminggu on antiotik dan pemantaun

nk tanya.. mcm mne boleh dpt tahu awl GBS ni ye? ?

3y ago

owh yeke..ok sis..tq ..

sya pla x prnh ad GBS

Maaf, GBS tu apa ya?

3y ago

Group B streptococcus.. bacteria dlm vagina.. boleh google utk info lanjut..