GBS Positive

Hello mommies, nak tanya siapa yg pernah ada sejarah kena GBS positive, mommies amalkan antibiotic sahaja ke? Ataupun ada makan2 benda lain lagi untuk hilangkan kuman tu? Thank you 🥹

2 Balas

Dlm buku pink simpanan kk ada tulis sy gbs,dlm buku simpnan sy xda..sjak dpt tau tu,spender sy akan sntiasa tukar stiap hari,pantyliner pun sy kerap tukar,bila basuh missV sy akn cuci dgn cara sapuan atas ke bawah,sma juga bila keringkan miss V sy akn buat atas ke bawah dn pastikan btl2 kering,kputihan kurang kluar..kena jg kbersihan miss v selalu..sy xda rasa gatal dalam miss v tp bila dpt tau gbs ttulis dpn buku pink yg dlm simpnan kk sy jd tkut,doc kata dia akn cfirmkan dlu klu sy btl2 ada gbs,sbb 3 hari sblm checkup sy warded n doc ambil swab dkt miss v ,doc kata ada kputihan..masa checkup sy tanya ada ubat atau x,tp doc suruh tunggu smpi next appointment utk cfirmkan ada gbs atau x..

2y ago

Sis lap kan miss v tu dari arah atas ke bawah,sma mcm masa cuci..

kerap tukar spender/pantiliner..xleh biar basah..

2y ago

Okay noted sis! 👍🏻👍🏻