hamil luar nikah

Hi nak tanya saya da hamil 5bulan misal nya saya xnak kawin disebab kan alasan tertentu boleh ke xke anak yg kita lahirkan nanti diambil majikan atau menguatkuasa yg tertentu just kita nak jaga anak kita sendiri tanpa suami

15 Balas

depa pun takde masa nak ambik anak orang 😂 jangan risau nanti jkm cuma datang tanya nak jaga ke tak, mampu jaga ke tak, saya pun pernah alami benda ni dan saya hanya cakap saya nak jaga.

4y ago

ws saya dulu 01169640293

Boleh tapi sebelum discharged kena ade kebenaran dari pihak hospital untuk awak bawak keluar anak awak. Kebenaran dari pihak hospital tu perlukan persetujuan ibu dan bapa awak.

Klu awk nk jg btol2..alhamdulilah..tp sekiranya x mmpu..awk bg je org yg bleh jg sebaiknya ank awk...jgn la buang...ank x bdosa...

Boleh.. Yg penting ada ibu atau ayah awak semasa discharge dari hosp nanti.. Masa nak buat surat beranak baby pun, ayah awak kena ada juga..

boleh ja jaga sndri . asalkan awak mmpu jaga . jkm tak boleh pksa . dorang cuma tnya nak jaga or bg org tu jaaa .

Sy pon mcm tuh tp sy x ad jkm amik atau dtg umah .. So jgn risau lah dye akan tnye nk jaga ke x . Ni awa dok gb sape

boleh bagi ky sya ...dah menunggu zuriat 5tahun ...😢😢

bolee jage sendiri , tapi cth kalau awaa abaikan baby tuh jkm akan amek . so jage laa die sebaikk baikk nyee .

boleh jaga sdiri xde mslh.. tp klu nk bg kt org, byk prosedur kena ikut..

Jkm tak akan ambik just die cuma tanya baby tu jaga atau bagi orang tu jee...