check upt positif

hi nak tanya saya check upt positif tapi pudar sangat hari inj pergi scan nampak putih sahaja 6weeks 5days adakah saya mengandung.

check upt positif
14 Balas

nmpk mcm ad tu sis sbb sy pon mcm sis jgk dulu , nmpk mcm ad 1 dot je dlm kantung sbb baby kecik sgt lg , sis try scan balik ms 8 atau 9 weeks , ms tu da jelas sikit

sy check pakai pregnancy test masa tu 7weeks kira sndri. tp sy start buka buku masa 11weeks time scan mmg nampak dah pastu doctor pn ckp kiraan smua btl.

Samalah saya 6week tak nampak apa lagi. Kantung baby je nampak.. Pastu saya repeat scan 9week. Masa tu dah nampak baby dgn jantung skali.

4y ago

Takde pulak.. Kenapa ye

Sya masa scan 6 week nmpk kantung jer,scan balik masa 7 week dah nmpk bby..skrg 9 week 5 day..4/6 baru scan balik.

It's normal sis mybe around 5week and msh awal lg if nk jelas da msk 7week ke ats blh la npk

Terlalu awal UTK scan 6w..sy 8w bru npk kantung...jgn risau..baby nyorok2 lg tu.

4y ago

Doctor pun cakap lagi 3minggu baru scan semua tak nampak apa-apa lagi

Awal lg tu. Kcik lg. Sy scan 6w pn bru nmpk kntung jeee.

Baru lagi...nnti sebelum scan..pastikan pundi kencing penuh sedikit..

4y ago

Erm iya. Rsau juga. Awak ada gmbr scana 5weeks x.

Baru lagi sis. Nanti dah 8w in shaa Allah nampak.

Awal lagi sis, tggu besar sikit