Berpindah dan tiada cuti

Hi, nak tanya. Saya before this check up di kk. Kemudian saya berpindah. Kalau saya nak sambung di swasta utk check up, dan melahirkan di kerajaan, kena daftar dulu ke di kerjaan nti sebelum due? Atau nti nak melahirkan boleh terus ke kerajaan. Sekarang saya dah 28 week. Nak ke kk takde kenderaan sbb suami kena cuti lagi dan cuti dia makin berkurang.

2 Balas

Boleh saja nk continue check up di swasta. Inform saja di KK awak sebelum nie. Xde masalah nk bersalin hospital kerajaan. Sakit je nnt terus ke bahagian PAC hospital kerajaan tu. Another option, awak pergi je KK check up mcm biasa naik je grab. Nk harapkan suami mmg mcm nie lah susah sikit.

continue check swasta jee mcm biasa sis...kalau nak melahirkan tu blh jee pergi hospital kerajaan mcm biasa...