Check up di KKM

Hi, nak tanya. Kalau setiap bulan check up di KK, mommies akan apply cuti ke atau lari pergi KK kejap & masuk office macam biasa? #ingintahu

5 Balas

Kalau pergi hosp gov boleh minta mc daripada doc. Kalau pergi klinik gov tiada disediakan mc tapi boleh minta time off. Dalam time off nurse akan tulis sis berada di klinik daripada pukul berapa ke pukul berapa. So kalau ofis ok, boleh guna time off sahaja. Jimat cuti atau cuti boleh guna waktu hampir2 nak dekat due nanti

Sy apply cuti je. senang tak kelam kabut kalut nak masuk offce. sbb kadang org ramai, mmg tak terkejat waktu nanti.

1y ago

pendapat saya tak apa cuti habis, asalkan kita pergi semua checkup, baru rasa lega,, kalau boss jenis straight, boleh bincang dgn HR direct utk ambil time off atau klinik boleh apply MC,, company tak boleh kejam sgt sebab ni mmg rutin ibu hamil kena monthly checkup.. apa2 kita kena tahu hak kita dan tegaskan apa yg sepatutnya.. win2 situation jgk utk company dan kita

so far sy gi KK mmg dapat time slip, 4 jam, so after lunc baru masuk office

Ambil masa juga di klinik. Baik ambil cuti

Bos saya suh apply mc je