MUNTAH-MUNTAH

Hi, nak tanya. Saya baru preggy 2bulan lebih. Dulu masa awal2 morning sickness saya memang kerap muntah2 tapi muntah air. Sekarang pun sama tapi lepas makan mesti muntah balik and perut mesti akan rasa pedih2. Itu normal ke?

12 Balas

Awal pregnancies memang begitu .. kalau boleh ambil orange juice pure no sugar .. minum setiap pg in sha allah akn ok

sama la sye pn kak..... asal makan semua keluar... pahit2 pulak tu rasa mulut...normal rasanya tu.... morning sickness la katakan hehe

5y ago

Sama la saya sis..pahit yang tak tahan tu

Normal sja mom..sya pn msa awl kehamilan pn slalu morning sicknes,smpi mkn pn takde selera dkt 4bulan mcm tu...

I sampai dah dekat 36week skrg ni n still muntah n alahan.. So normal laa..

Normal Sis, try bnyakkn mkn buah yg Bnyak air mcm tembikai ke..

Normal, saya sampai masuk bukan ke-5 baru ok morning sickness.

5y ago

Doctor tu tak pernah jumpa yg alahan lebih dari 4 bulan kot.

Sy suka lg muntah benda dari muntah angin. Sakit wo 😩

Saya dah 4m pon tetap muntah2 😭

5y ago

Sama la dgn sy, 4m masih muntah2

Normal sis😍

Normal sis..