Masuh muntah trimester kedua

Hi mommies nak tanya, normal ke muntah bila dah masuk trimester kedua? Masa first trimester dulu morning sickness teruk dah, tiap hari mesti muntah & lembik je. Bila masuk 21 weeks ni selang dua tiga hari mesti muntah balik apa yang saya makan. Ada effect tak ya dekat kandungan? #firstmom

4 Balas

sama.. sy 20 weeks masih muntah.. bg tau nurse, nurse ok je.. asalkan tak teruk dan berlebihan.. risiko kurang air dalam badan, kurang zat.. atau pre eclampsia klau ada darah tinggi.. teruskan minum air, awak.. sy heartburn teruk skarang ni.. silap makan pedas / masam mesti teruk muntah..

Saya dah 23 weeks dlm 1 hari msti ada muntah juga dgn mual. Lagi2 ada masalah gerd pulak mulut ni terasa masam acid perut naik lagi buat rasa loya . Makan pun xlalu sabar je lah wpun perit nak hadap

Saya pun masih muntah lagi. 17w dah. Lembik badan. Kalau jalan atau silap langkah makan mesti luak balik

normal sis..sy ank kedua..smpai third trimester sy masih muntah