BOLEH KE MAKAN DURIAN?

Nak tanya pregnant 18 week boleh makan durian x.. Nak seulas je...

BOLEH KE MAKAN DURIAN?
18 Balas

sy masa pregnant makan 2 biji durian sy sorang.. tp lps pd tu minum air sejuk byk2.. ok je cuma pedih ulu hati sikit.. haha.. lps pd tu x makan byk2 dh skdr 1,2 ulas je..lps branak bru makan byk2..

sya msa dlm 4@5 weeks mcm tu mkn 3 biji durian nsb x jd pape sbb x thu lak pregnant msa tu .. mmg jnis atu durian ni tgah craving pulut durian lak ni .. 😂

baru je makan 5ulas semalam 🤭🤭🤭 saya 20weeks . Alhamdulillahh okay je . kalau ada gdm tu kena hati2 ya . seulas pun tinghi dah gula

3y ago

baru mkn 5 ulas...dapnya 😆

Boleh je mkn.. Cuma kena pandai kontrol lh. Sekali mkn 2 3 ulas sedang dah la. Seulas takut tak cukup.. Hihi.. Jgn mkn kerap.. Itu je

boleh nak makan tapi jangan banyak.sebab pernah dengar doc cakap 1ulas durian tuu bersamaan dengan 3sudu gula xsilap.

Awal2 preggy haritu sy jamah seulas je..lps tu check gula, mashaAllah tinggi bacaan dia 🙈

hri nii sy dpt rse , durian. suami beli 5 bji ,. buka 3 bji , tinggal 2 lg x buka

Boleh.. sy msa 15week dh mkn.. tp xbnyak la. 2-3 ulas je. habuan lepas teringin..

Saya baru tadi makan tapi 2ulas ajelah buat lepas teringin btw Saya baru 16w

Boleh je.. Xde masalah pun.. 2 3 ulas pun boleh.. Jgn 3 4 biji je

3y ago

Terima Kasih 😊😊😊