Makan durian 8weeks ?

Hye nak tanya, saya baru masuk 8w tapi boleh ke makan seulas dua durian ? Sebab terliur betul tgok durian sebab saya hantu durian 🥹 ada baca durian panas boleh buat gugur

18 Balas

durian mmg boleh sebabkan keguguran sbb saya juga baru keguguran lps mkn durian February tahun ni. padahal sy makan 4 5 ulas jer mcm tu mlm nya bleeding esok pagi nya gugur. alhamdulilah tuhan ganti skarang dah 11w2d. skarang sy elakkn mkn durian kalau sis nk mkn asal dapat rasa jer la jngn makan banyak tp apa pun risiko tanggung sendiri.

2y ago

4 5 ulas tu kira banyak tu sis.. moga kandungan kalini sihat2 je ye sis 👍🏻

boleh je makan dalam kuantiti yang sikit awak 😅setakat 2-3 pangsa tu boleh je jangan laa sampai sebiji terus 😅 kalau nak makan hari2 tu saya tak tahu tapi saya 20w6d dah 2hari makan durian tapi makan 2pangsa sepangsa ada 2 ulas je tak berani makan banyak

2y ago

Ohh tulah kebanyakkan semua remind untuk makan seulas dua je buat lepas tekak

makan sikit je sis buang keinginan je. sya tak tahu saya tgah pregnant dlu, makan durian byk sgt smpai muntah. nasib la bby okay. ada org nasib tak menyebelahi trus keguguran. 😌 akhamdulillah bby sya kuat, pandai dia bgi sya muntahkan balik durian2 tu

i pun hantu durian sis tapi i tahan sekejap time pregnant ni. nak jaga kandungan dgn baik. ada stengah org ckp boleh makan , ada stengah tk boleh. dia bergantung pada kita. tapi kalau saya la better tak payah lagi sebab kandungan baru lagi tu.

ikut pada badan masing2 puan ada sesetengah orang bila dia makan takda apa dan ada sesetengah orang dia makan berisiko tapi untuk awal trimester ni elakkan makan yang berlebihan makan sekadar merasa saja pun sudah cukup ..

boleh je mkan sikit..Dr. pun ckap boleh setakat hilangkn kempunan je..seulas 2 cukup..saya awal2 ritu 6w Mkn durian sbb memang fav sedap betul hehe .. .Lepas dh dpat esoknye trus xsuka durian dh 😅😂 mcm2 lahai

sy pun hantu durian. tp suami layankan tekak isteri dia. dia beli la 2 biji tapi bg la sy rasa 2 ulas.. esknya ada spotting. kena admit wad sehari. tp alhamdulillah bby ok2 je🤭

durian panas. mkn sekadar hilang kan teringin je. jgn mkn sampai 3 4 biji pulakk, mudarat nanti kt mommy n kandungan.

mkn 4 5 ulas je awak.. jgn bedal sampai telan 1 bijk 2 bijik sorng.. durian panas.. lpas mkn minum air msk bnyk²..

saya 5week makan durian Alhamdulillah tiada apa2.. boleh ja mkn tp jgn bnyak janji hilang kan rasa teringin tu jd la