Mohon pendapat

Nak tanya pendapat moms , jika ada kematian ahli keluarga yang jauh . Pregnant 38 weeks ke atas ni , dengan adanya false contraction , tak larat , sakit pinggang pinggul , bahagian pelvis la serta tanda nak bersalin lain . Kalau tak ziarah takpa tak ? Risau ahli keluarga lain cakap mcm2 . Alasan sebab pregnant .

17 Balas

Takpa je sis. Kesihatan sis dengan baby lebih penting buat masa sekarang. Yang dah pergi kita sedekahkan alfatihah dan dia yang baik-baik untuk arwah. Dalam keadaan sis sekarang takpa je kalau sis tak pergi. Kalau ada mulut-mulut jahat yang mengata sebab sis tak pergi, abaikan saja. Jangan dengar dan amik peduli nanti sis jadi stress pula. Fokus pada diri sis dan baby dulu ya. 🌹❤️

For me I rasa, jangan ziarah dulu sebab ibu dah sarat and anytime boleh deliver. Pada masa crucial ni, ibu perlu rehat and bersedia untuk delivery and x digalakkan untuk travel lama kat jalan. Ibu boleh call mereka dulu bagitau keadaan ibu sekarang and sure mereka akan faham. Nanti lepas berpantang, boleh visit mereka time tu badan ibu dah cergas and fresh❤️

Seeloknya tak perlu la ziarah. Sis bagitahu la kenapa tak dapat ziarah. Lagipun sis dah 38 weeks dan risau sekarang ni masih lagi musim covid. Elakkan dahulu berjumpa dengan orang ramai buat masa ni.

Takpe je tak pergi. Saya awal mengandung dulu pun pakcik saya meninggal dekat je dengan rumah saya. Saya tak pergi ziarah. Lagi musim penyakit macam ni. Cuma inform je. Tak dapat datang.

x apalh x ziArah pun terus terang pd mereka awak dh sampai masa.. & sdkit tanda² nk bersalin dh ada so bila² masa je blh bersalin lgpun awak dh 38weeks dh cukup bln dh

kena tya tuan bdn sendiri larat ke tidak. sedara jauh lgi pun kan.. jdi tgoklh mcm mna keadaan sis dulu.. kalau rmhnya x jauh bolehlh kot singgh kjp n balik. 😊

jaga diri kita dulu,x dtng x pe mereka akn fhm dah sarat kan..klau dngar bunyi x sdap tu abaikan.positive je okay..klau dah ada wakil dri fmly sis x yh la risau.

sis fatihah yaasin dari rumah dan minta maaf pd org tertentu sbb tak dpt hadir, yg lain blh ziarah let them visit. Sis jgn travel for now tkt risiko bg sis

nenek mertua sy meninggal pun saya tak balik kg. Masa tu 3 mimggu lg nak bersalin. Mereka faham. Saya tak suka juga jumpa org bila 3rd trimister.. 😅

jaga diri. jaga kandungan dlu ses.. org yg dh pergi tetap pergi. kita doakan baik2 utk arwah. mulut org jgn lain nnt sendiri yg sakit.