37 weeks. baby kurg gerak

Just nak tanya pendapat mommies semua, selalu dr jam 9am-12pm dh dpt dlm 5 gerakan. Tp harini baru 3 gerakan. Patut saya ke hospital sekarang atau tunggu 9pm baru ke hospital kalau xckp 10 gerakan? Xde rasa sakit perut just perut mengeras. Pagi2 td saya muntah yg sgt byk. Thank you mommies

2 Balas

Cuba usap atau baring..mana tau baby respond...pengalaman saya dulu baby kurang gerak dari pkl 10 pg sampai dkt pkl 3 mcm tu kot.. xnak pergi hospital lg .. nk tggu lps asar,tp rasa xsedap hati p juga.. bila cek , baby dah berak dkt dalam dan heartbeat dia pon dh lemah.. xboleh tggu lama,terpaksa emergency czer..hopefully baby puan baik2 saja

Biase klo baby semakin mbesar, semakin kurang pergerakannye sbb space da sempit. Pukul berapa last gerak? Lebih 4 jam xgerak better pergi hosp dik