Doct klinik swasta bagi greenlight untuk bagi makan baby belum cukup 6 bulan

Hi, nak tanya pendapat mommies. Anak baru 5bulan setengah tapi doctor kata dah boleh ajar makan dan minum air kosong. Selalu checkup di kk. Kalau ada urusan lain yang kk tak provide je baru pergi swasta (klinik yang sama dari pregnant) patut tak saya tggu checkup anak 6 bulan di kk baru bagi makan atau saya boleh je bagi makan sekarang since that doct swasta kata dah boleh bagi makan?

2 Balas

bby bwh 6bulan usus dia blm matang lagi. kalau check up dkt kk nurse mmg x bagi mkn lagi. tgu 6m bru boleh mkn. and kalau awk pg private klinik bukan selalu, mksd nya 3 4 bulan sekali bru bwk bby pg sana, jdi ikut lah ckp nurse kk yg mmg checkup bby awk setiap bulan. kalau awk mmg regularly bwk bby pg klinik tu, mksd nya setiap bulan, boleh je kalau nak ikut apa doctor tu ckp.

better awk tunggu baby awk 6 bulan..cm anak sy lahir 29/11 ...29/5 dh bole bg makan...time tu dh cukup 6 bulan...klaw baby awk dh cukup 6bulan dh bole bagi dia mkn