Bedung

Hi nak tanya pendapat atau nasihat sikit. Kalau ikut kehendakb baby taknak dibedung dlm usia 1bulan, ada kesan tak? Sbb tiap kali nk bedung mesti selalu bergaduh dgn dia melalak menendang2 mnta buka bedung. Macam mana eh. Stress gak risau gak asyik memikirkan kesan2 kelak

1 Balas

Cara bedung ok tak? Jangan kuat sangat & jangan longgar sangat. Kalau bedungkan baby, tido baby tak mudah terganggu. Cuba tengok link bawah ni. https://youtu.be/Yn7baS-UJb0

5y ago

Hahaha faham.. tapi longgar sangat pon xok juga. mommy tgk belum link utube tu? Ikut cara de ajar.. pastu biasakan baby lepas bedung tu, dodoikan baby tido. Biasa sy buat mcm tu dulu. 3 bulan sy baru tak bedung.. sebab anak sy dtg style tido baru.. dua-dua tangan ke atas time tido.. 😂