Pendapat cerai bedung

Salam/Hai. Nak minta pendapat macam mana nk tahu yg kita boleh cerai bedung pd bby? Soalnya bby sy bila dibedung, asyik mencari jalan keluar. Tp bila tak bedung, tidur jd x lena. Btw bby baru 4bln. Any advise? #bantujawab

4 Balas

Setahu saya bila baby dah pandai niarap kena cerai bedung . Tapi kes anak saya ni , saya kena bedung dia . Kalau tak bedung dia asik terjaga . Saya bedung, masukkan dlm buai tapi saya selalu tengok dia sebab ada sekali tu saya nampak dia cuba nak meniarap dlm buai walaupun masatu tgh bedung . Sgt2 lah bahaya . Sebabtu kena cerai bedung waktu baby dah pandai niarap . Tp bila tido mlm saya xbedung dia sebab dia tido ngan saya atas tilam.

Waalaikumussalam wbt Anak saya bedung dalam 2 minggu lepas lahir lepastu dah tak bedung sebab musim panas kan nak elak peluh ruam Bab tidur saya letak bantal kiri knan letak kain ringan atas badan baby untuk elak dia terkejut Kadang jangan terlalu ikut peel baby nanti kita mak2 terbiasa ikut kehendak anak… ibu boleh buat mana yang rasa sesuai n senang untuk ibu handle… janji ibu n baby selesa…

3mo ago

sama sis..ank Sy xnk berbedung umur 2 minggu dah tolak bedung...masa tidur..Sy letakkan bantal kiri kanan supaya dia xterkjut2 & letakkan kain ringan KT bdn dia..umur 3 bulan dah Tdo cam umur setahun da...😄... alhamdulillah pattern Tdo lama ckit sebelah mlm🤲🤲

saya ada baca yg kita wjib cerai bedung bila ank dh pandai meniarap and berpusing. sbb tkut dia try meniarap time tidur. bahaya kalau dia dalam bedung. ank saya alhamdulillah bila dh pndai meniarap dia sndiri yg tknak kena bedung dh. nk tido mengiring jee.

4mo ago

ohh anak saya pun mcm tu jgk dlu. tgh mlm jaa msti bedung dh terlepas. tiap kali bgi mnum susu saya akan bedung balik. kena kerap perhati