Perlu ka baby 3bulan dibedung

Haii Saya nak tanya baby seusia 3bulan12hari perlu dibedung lagi atau tak ye.. anak sy bila tidoq tanpa bedung sat ja mudah jaga.. bila bedung ok takpa tidoq lama.. kalau nak ajar dia tidoq tanpa bedung macam mana ya boleh tak share sikit

12 Balas

anak smpai 3 bulan je,pastu dah pandai kluar tngan..ikat kuat pon dia boleh lepas..cuba la mcm manapon x smpai 5mint dah tngan kat luar..kalo ikat meraung mcm kita dera dia..bila bukak eh elok ja tido

3y ago

hahahha...

ok je klau bb sndri y nk..tp bedung jgn ketat..biar tgn kaki die ttp blh bergerak..kdg2 bb rse selamat ble d bedung dr terkejut tb2..nnt die dh besar ok la tu blh x berbedung dgn sndri

Hi mommy. Saya kongsikan artikel theAsianparent sendiri utk mommy buat rujukan ya. https://my.theasianparent.com/bedung-bayi-sampai-umur-berapa/?utm_source=search&utm_medium=app

bgs lah ank sis,budak yg suka di bedung ni jenis penyayang, alhamdulillah dgr kata,x pe biar kan asal kan x mengganggu tumbesaran,bedung baik untuk anak2 bawah 3bulan,

Ank sulung sy bedung smpai 9bulan..sbb kalau xbedung dia tido skejap je. Bagus dah tu sis ank jenis tido berbedung tp jgn ketat sgt

Seeloknya bedung la , sebb bedung btkan anak jadi selesa nk tidur lama , lagi satu supaya baby tk terkejut masa tidur

klau sya mlm bru bedungkan.. siang jarang.. sya akan letak kain kat ats badan baby, supaya dia x terkejut ..

bgusnya ank sis suka dibedung,ank sy msa kcik dlu ckup xssah nk bedung...

ank buah sy yg mak jaga masih bendung lg biarpon dh 8bulan. tdur lenaa

anak sy xbedung sangat https://youtu.be/wWSjuaTznG0