Perut mengeras, normal atau tak?

Nak tanya normal ke kalau perut asyik mengeras je? pastu bby mcm kurng aktif? Saya sekarang 34 weeks

8 Balas

normal sis sy pun sama skrg 35week lg 2hari 36week selalu mengeras tp baby kat dlm ni aktif sgt tak pagi petang malam tendang sana tendang sini

kalau dah 34 weeks ni normal kalau rasa perut mengeras.. dah hujung trimester mmg mcm ni. lagi lagi kalau due nak dekat lagi laaa

Kalau rasa perut mengeras ni orang ckp Braxton hicks. sis dah masuk trimester last pulak so mmg akan ada rasa mcm ni kerap sgt

Normal sis..tapi kalau mcm kerap sgt better pergi hospital..takut tanda nak bersalin awal ke apa better prepare jela

Saya dah masuk 32 weeks skrg ni bby pun kerap mengeras and x aktif je. Ada rasa risau jugak takut bsalin awal ke apa

Normal sis perut mengeras akhir kehamilan ni.. sbb dah nak bersalin kan

Haa sya pun baru 31week perut asik mengeras smpai tak lena nak tdo..

sma mcm sy masa pregnant hritu. 34-35 weeks kerap mengeras