Tidak Fokus Ketika Menyusu

Hi. Nak tanya normal ke kalau bayi tidak fokus ketika menyusu. Anak saya menyusu sekejap dlm bape mins lps tuh dia akan pusingkan kepala tgk benda lain slps tuh sambung menyusu.

21 Balas

bg sy tu perkara normal je.pengalaman ank ke 3 sy...dia menyusu ketika susu bdn sy penuh.shinggakn bby tersedak sedikit.d sbb perkara itu bby sy merajuk xnk isap. sedih jgk sy sbb rsa xpuas ht dpt menyusukn ank xsmpai 2 bln pn.dlm 50 hr lbh je. plg menyedihkn imunisasi bdn bby sy x begitu kuat.mgkin d sbb kn x menyusu bdn. pd usia dia 9 bln dia d jangkiti kuman pd paru2 nya tahap kritikal.wkt tu sy tawakal je pd Allah.sy serahkn pd pihak hosptl utk merawatnya d wad icu.pengalaman yg plg perit dlm hdup sy.Alhamdulillah berkat doa semua ank sy sembuh.jd d hrp semua ibu2 d sini jd kn iktibar dgn kisah sy ini.

Normal.. baby sy pun mcm tu jgk. Sy pk susu sy x pekat jd itulah reaksinya sbb bila susu pekat xmo lps pulak. Part plg best bila baby menyusu pastu main tarik² puting kita😂😂 aduduuu anak²😆🥰

normal sis 😊 baby sya kalau menyusu selalu mcm tu kdang2 geram je tgk gelagat dia mcm tu 😂 until now pn sama

Normal jk sis .. Maybe dia ambil udara jp .. Cuci mata jap br smbng blk .. 😆 .. N then smbng blk cuci mata

Normal sis..mmg mcm tu baby suka main2 bila menyusu..bila kita tutup baru mencari 😁😂

F... Sbb baby sy pun camnii myusuu sedut kli je kpla sibukk tmpat lain haihhhh😝😝😝

Normal baby kan suka melihat dan mendengar sama dgn ank sya camtu jgak

Normal sis..rasa mcm makin panjang je puting ni dia dok tarik2🤣

Bby sye pun mcm tu..ambil angin kjp pastu menyusu balik..comel je😆

Alhamdulillah thank you mommy semua. Tadela risau sgt 😊