Hilang selera makan 1st trimester

Normal ke 1st trimester tiada selera makan? Terutama nasi tak boleh telan, kadang tengok pun boleh muntah. Boleh dikatakan sehari boleh masuk 2 3 suap nasi je dan siap makan muntah pula. Sampai dah tak tahu nak makan apa sebab yg mahal ke murah depan mata mmg tak boleh telan.

1 Balas

sama macam sy sis , 1st trimester mmg tk ada selera nk makan hanya 2-3 suap jee dpt , masuk second trimester dh normal mcm biasa balikkk 😘